Президентът Румен Радев разкритикува конституционните промени, като специално атакува въведената възможностбългари

...
Президентът Румен Радев разкритикува конституционните промени, като специално атакува въведената възможностбългари
Коментари Харесай

Преди четири години Румен Радев се обяви за двойното гражданство и призова за промени в конституцията

Президентът Румен Радев разкритикува конституционните промени, като особено нападна въведената възможностбългари с двойно поданство да могат да бъдат избирани за депутати и министри.

" Зад тези промени прозира една ясна цел – ръководещите партии да запазят своето въздействие, даже когато изцяло изгубят доверие. С допускането на непознато поданство в ръководството на страната те демонстрират, че съществуването на двойни стандарти на преданост към България за тях не е проблем ", разяснява Радев.

Само преди четири години обаче президентът показва радикално друга позиция по тематиката. На среща с българската общественост в Ню Йорк през 2019 година той споделя буквално:

" Трябва да открием спор за конституционни и законови промени, които да дават опция на българи по рождение, придобили двойно поданство в страни от Европейския съюз, а за какво не и в развити демокрации като Съединени американски щати, Канада, Швейцария, да могат да се кандидатират за народни представители, президент и вицепрезидент, както е в болшинството развити страни ".

" Все повече бългри са зад граница и би трябвало да вършим всичко допустимо освен духовно да бъдете част от родината, само че и дейни участници в обществено-политическите процеси ", казва тогава Радев.

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР